Zwevegem geeft starters duw in de rug

Op 17 juli 2016, over deze onderwerpen: Zwevegem
Eddy Defoor

Op 27 juni keurde de Gemeenteraad het Starterscontract goed waarmee de gemeente startende ondernemingen tot 3250 euro steun biedt. Die kan de starter gebruiken voor opleiding, professioneel advies en beroepsgebonden investeringen. Om de lokale binding te stimuleren is een bonus van 250 euro voorziet voor wie kiest voor een Vlaamse handelsnaam.

Schepen van Lokale Economie Eddy Defoor (N-VA): “Een nieuwe onderneming starten is niet gemakkelijk en niet weinigen falen al binnen enkele jaren. Daarom is het belangrijk om de starters een duwtje in de rug te geven. Dat doen we door hen drie keer tot duizend euro subsidie te geven: voor investeringen, opleiding en professionele begeleiding. Wie kiest voor een handelsnaam met een sterke lokale binding, komt in aanmerking voor een extraatje van 250 euro.”

“Een bijkomend positief effect is dat we de economische activiteit, en dus de werkgelegenheid, in onze gemeente versterken,” legt schepen Defoor uit.

De subsidieaanvraag wordt voorgelegd aan een beoordelingscommissie die advies uitbrengt aan het schepencollege. Wie een subsidie krijgt moet uiteraard ook aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet bijvoorbeeld de activiteit ten minste vijf jaar worden uitgeoefend.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is