N-VA Zwevegem maakt zich klaar voor fel oppositiewerk

Op 16 oktober 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen, Verkiezingen 2018, Zwevegem

N-VA Zwevegem is ontgoocheld met het resultaat van de gemeenteraadsverkiezing van 14 oktober maar laat zich niet uit het lood slaan. De partij zet zich schrap om de nieuwe coalitie het vuur aan de schenen te leggen.

Lijsttrekker Wim Monteyne (N-VA): “Ons resultaat op 14 oktober was niet goed, ondanks het vele mooie beleidswerk van de voorbije zes jaar en de sterke campagne. Net als in Kortrijk oogst de burgemeester duidelijk álle vruchten die de hele coalitie, met vier N-VA-schepenen met belangrijke bevoegdheden, heeft gezaaid.”

De N-VA gaat echter niet bij de pakken neerzitten. “Eerst en vooral blijven we in de meerderheid tot eind dit jaar,” gaat Monteyne verder: “We willen graag zoveel mogelijk lopende dossiers netjes afwerken. Hopelijk blijven de huidige partners ook loyaal en respectvol tot het nieuwe bestuur is aangesteld, zowel in het schepencollege als in de gemeenteraad.”

Bij die nieuwe coalitie stelt de N-VA zich trouwens ook vragen. “Dat Lijst Burgemeester en CD&V elkaar op verkiezingsavond gevonden hebben, was al verwonderlijk. Echter, dat deze partijen die samen een comfortabele meerderheid hebben, ook nog eens de SP-A aan boord nemen, lijkt er toch op de wijzen dat een en ander al voor de verkiezingen was beklonken. Dit getuigt toch maar van weinig respect voor de kiezer.”

Wim Monteyne besluit: “In elk geval feliciteren wij de winnaars van deze gemeenteraadsverkiezingen. We kijken uit naar het bestuursakkoord en de nieuwe meerjarenplanning. Vanop de oppositiebanken zullen wij de belangen van Zwevegem en zijn inwoners bewaken, op correcte, constructieve en vooral gedreven wijze.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is