Fietsverbinding Oude Lettenhofstraat komt dichterbij

Op 1 februari 2022, over deze onderwerpen: Mobiliteit
Fietsverbinding Oude Lettenhofstraat komt dichterbij

ZWEVEGEM – Tegen eind maart moet een aannemer aangesteld zijn die de fietsverbinding tussen de Oude Lettenhofstraat en de N391 zal realiseren. Dit vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) van minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld).

Bij de aanleg van de huidige Kanaalweg (N391) werd de steile schuine helling, die de Oude Lettenhofstraat toegang gaf tot de Kanaalweg, gesupprimeerd. “Maar deze vormde een vlotte functionele verbinding voor de nabijgelegen Kappaertwijk, en deze weg was ideaal voor recreanten om van het Kanaal naar het Banhoutbos door te steken”, aldus Wim Monteyne, voormalig Zwevegems schepen van mobiliteit (N-VA).

Er is reeds jaren sprake van om de verbinding tussen de Oude Lettenhofstraat en de Kanaalweg voor de zwakke weggebruiker te herstellen. Maar door omstandigheden kwam deze er maar niet. “Navraag bij minister Lydia Peeters leert nu dat dit project in de finale fase zit: de aannemer die deze fietsverbinding moet realiseren zou tegen eind maart moeten aangesteld zijn. De uitvoeringstermijn van de werken werd vastgesteld op 70 werkdagen”, zo weet Bert Maertens.

De fietsverbinding wordt na realisatie overgedragen naar de gemeente. In samenspraak met de gemeente werd er beslist om geen verlichting te voorzien. We betreuren dit, aangezien dit toch zou bijdragen aan de veiligheid. We zullen hierop blijven aandringen”, zo besluit Wim Monteyne.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is