"Door 'Dorp van de Ronde 2015' te boycotten, gooit UNIZO haar eigen ruiten in"

Op 22 december 2013

UNIZO Zwevegem protesteert tegen de nieuwe belasting op reclamedrukwerk. Daar heb ik begrip voor. Wat ik niet begrijp, is dat UNIZO haar leden oproept om uit wraak het 'prestigeproject' Dorp van de Ronde 2015 te boycotten. Op die manier gooien de Zwevegemse middenstanders hun eigen ruiten in.

Dat de invoering van de nieuwe belasting niet het meest ideale traject heeft doorlopen, is waarschijnlijk juist. Het is mogelijk dat organisaties en handelaars in een hogere mate zullen getroffen worden dan bedoeld of gedacht, dat zullen we moeten bekijken en evalueren.

UNIZO vraagt zich echter ook af welke acties het gemeentebestuur dan wel plant ten voordele van de ondernemers. Wel, Dorp van de Ronde 2015 is een van die acties. Als onze gemeente erin zou slagen de titel binnen te halen, dan betekent dat een gigantische publiciteit voor de gemeente in de maanden voor de Ronde en een doortocht én massaevenement in Zwevegem op de dag zelf. Via deze publiciteit kunnen we onze gemeente van haar mooiste kant tonen en meer toeristen en bezoekers aantrekken. Meer toeristen en bezoekers zijn in de eerste plaats goed voor de plaatselijke middenstand. Een massaevenement op de dag van de Ronde betekent veel volk op straat, goed voor sociale samenhang in de gemeente en veel potentiële klanten voor de lokale middenstanders, niet in het minst de horeca.

Alle begrip voor de ontevredenheid van UNIZO voor de nieuwe belasting. Door haar medewerking aan het project Dorp van de Ronde 2015 te weigeren, ondergraaft UNIZO echter het draagvlak ervoor en keldert de organisatie de kansen om de titel binnen te halen. Een gemiste kans voor haar leden...

Eddy Defoor
Schepen voor Lokale Economie
Eddy.defoor [at] n-va.be

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is