10-puntenplan lokale economie

Op 21 maart 2022, over deze onderwerpen: Lokale economie, N-VA Zwevegem
10-puntenplan lokale economie

Behoud, versterking en kwaliteit van de handelskernen

ZWEVEGEM – Wie vandaag door onze Zwevegemse handelskernen wandelt kan er haast niet omheen. De leegstaande handelspanden en de tot woning omgevormde winkelpanden zijn er alomtegenwoordig. Helaas lijkt dat aantal leegstaande panden de komende maanden verder toe te nemen. Verder stellen we vast dat de Coronacrisis de lokale economie voor heel wat uitdagingen en struikelblokken heeft gesteld.

Bij het begin van de legislatuur werd de gevelrenovatiepremie, die onder voormalig schepen van lokale economie Eddy Defoor (N-VA) werd ingevoerd, uit het gamma van ondersteuningsmaatregelen gehaald. Intussen is het, na drie jaar bestuur, nog steeds wachten op daadkrachtige en effectieve maatregelen van het huidige gemeentebestuur. N-VA Zwevegem heeft stilaan haar buik vol van deze quasi-stilstand op vlak van lokale economie”, aldus N-VA-fractieleider Wim Monteyne.

Het inzetten van de nodige expertise omtrent handelskernversterking, zoals intussen werd aangekondigd, kan een eerste stap in de goede richting zijn. Weliswaar betreurt N-VA Zwevegem dat het nemen van deze stap drie jaar op zich liet wachten, wat de problematiek alleen groter maakte. Verder zijn we er ook van overtuigd dat dergelijke analyse en expertise op zich onvoldoende zijn om het prangende probleem snel aan te pakken. Volgens ons kunnen er op korte termijn al heel wat extra inspanningen worden gedaan. We moeten geen doekje voor het bloeden bieden, maar maatregelen die daadkrachtig zijn in verhouding met de grootte van het probleem.

We stellen hiertoe 10 maatregelen voor die ertoe strekken onze lokale economie te versterken en aan te passen aan de noden van het post-corona tijdperk. In de eerste plaats moeten de Zwevegemse kernen opnieuw aantrekkelijk worden gemaakt voor nieuwe bedrijvigheid. Bovendien stellen we ook enkele maatregelen voor die de bestaande lokale handel opnieuw de aandacht en ondersteuning geven die ze verdienen. Het is hoog tijd voor beleid!”, zo besluit N-VA-bestuurslid Arthur Buckens.

 

In bijlage kunt u het volledige actieplan terugvinden. 

 

 

 

 

10-puntenplan lokale economie

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is