N-VA Zwevegem stuurt Arthur Buckens naar de Vlaamse Verkiezingen op 9 juni 2024.

Op 1 februari 2024, over deze onderwerpen: N-VA Zwevegem, Verkiezingen, West-Vlaanderen
Arthur Buckens

Op 9 juni 2024 trekken we naar de stembus om een nieuw Vlaams, Federaal en Europees parlement te verkiezen. N-VA heeft intussen haar kandidatenlijsten klaar en trekt met een brede variatie van nieuwe gezichten en ervaren boegbeelden naar de kiezer in juni. Eén van die nieuwe gezichten is Zwevegemnaar Arthur Buckens (23). Hij is kandidaat 6e opvolger voor het Vlaams Parlement.

Arthur Buckens woont al z’n hele leven in Zwevegem, waar zijn ouders een zaak uitbaten en hijzelf actief is in het verenigingsleven. ‘Dat ondernemersbloed probeer ik elke dag te koesteren. De wereld heeft mensen nodig die af en toe iets ondernemen om vooruit te geraken. Aan de zijlijn staan is in deze tijden misschien de veiligste optie, maar als we vooruit willen met Vlaanderen dan moeten er ook gedreven mensen zijn die aan de kar durven trekken’, aldus Arthur Buckens.

Momenteel werkt Arthur het laatste jaar van zijn masteropleiding rechten af aan de KU Leuven. Op politiek vlak werkt Arthur reeds vier jaar mee achter de schermen van N-VA Zwevegem, waar hij momenteel ondervoorzitter is. Ook in de jongerenafdeling van Jong N-VA 1302 is hij als bestuurslid actief. ‘De politieke microbe is er al enkele jaren, maar werd aangewakkerd door mijn opleiding rechten. Ik ben ervan overtuigd dat die opleiding me een stevige basis geeft om mee mijn schouders te zetten onder de uitdagingen die er in Vlaanderen zijn.

Voorts heb ik sowieso veel te danken aan de lokale afdeling van N-VA Zwevegem, waar ik vier jaar geleden met open armen ontvangen werd. Ik kreeg de kans om actief mee te werken en ook effectief inspraak te hebben in heel wat standpunten en dossiers, wat op zich sowieso een fantastische kans was’, vervolgt Arthur.

Ik besef dat de complexiteit van dit land maakt dat vele dossiers raakvlakken hebben op verschillende politieke niveaus. Wat het Vlaamse niveau betreft hebben we onder andere het dossier voor de omleidingsweg Moen-Heestert, die enige tijd geleden naar Vlaanderen werd overgeheveld. Ook Ventilus en de herwaardering van het Kanaal Bossuit-Kortrijk zijn Vlaamse dossiers die Zwevegem aanbelangen. Ik vind dat Zwevegem ook in die dossiers een stem moet hebben, daarom ben ik kandidaat voor het Vlaams Parlement. Mensen zijn vandaag, niet geheel onterecht, boos op de politiek. Een meer lokale insteek kan mijns inziens het draagvlak versterken en mensen een meer vertrouwd gevoel met het beleid geven.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is